Voordelen van een tabelloos website-ontwerp

De dagen zijn voorbij voor het ontwerpen van een website met traditionele HTML-tabellen. Website-ontwerp zonder tabellen krijgt tegenwoordig een impuls vanwege de enorme flexibiliteit en toegankelijkheid die het biedt aan webontwikkelaars en gebruikers. Aanvankelijk gebruikte HTML-tabellen hebben hun grip verloren door verschillende dilemma’s en risico’s die ermee gepaard gaan.

Tegenwoordig denken we dat bijna elke website-ontwerper de voorkeur geeft aan het gebruik van een tabelloos website-ontwerp om verschillende complicaties en gevaren tijdens het ontwerpen van de website te voorkomen. Hieronder bespreken we enkele geweldige voordelen van het ontwerpen van een website zonder tafel om ontwerpers aan te moedigen deze te gebruiken.

• Websites reageren sneller Bruiloft bord en sneller dan websites die zijn ontworpen met tabellen! Dit is het belangrijkste voordeel van het ontwerpen van een website zonder tabellen. Het is heel duidelijk dat een website die is ontworpen met behulp van tabellen, meer tijd nodig heeft om te laden, wat uiteindelijk leidt tot verlies van potentiële klanten of bezoekers. Als de website is ontworpen met een tabelloze structuur, verwijdert het bijna 60% onnodige bestanden en verbetert het de algehele prestaties van de website.

• Minder ingewikkelde en verwarrende codes! Websites die zijn ontworpen met tabellen, hebben complexere en onhandigere codes. Terwijl het ontwerpen van een website met een tabelloze structuur minder complexe en schone codes zal hebben. Dit is zeer gunstig voor de webontwikkelaars en webdesigners, omdat het voor hen heel gemakkelijk zal zijn om de code later aan te passen of te wijzigen.

• Verbeter SEO-compatibiliteit van de website! Het ontwerpen van een website zonder tabellen maakt het meer compatibel met SEO, omdat het minder regels code bevat in vergelijking met op tabellen gebaseerd ontwerp. Websites zonder tabellen worden gemakkelijk gegrepen door crawlers van zoekmachines en vergroten de zichtbaarheid van de website in de zoekmachine.

• Gemakkelijk te printen webpagina! Websites die zijn ontworpen met behulp van tabellen hebben bepaalde beperkingen, omdat ontwikkelaars of ontwerpers een afdrukbare versie van de website moeten integreren om deze door de gebruiker afdrukbaar te maken. Dit probleem of deze beperking kan worden geëlimineerd door een ontwerp zonder tabel te gebruiken, omdat er geen afzonderlijke afdrukbare versie van de website hoeft te worden geïntegreerd.

• Gemakkelijk wijzigen of aanpassen van stijl, afbeeldingen of lettertypen binnen de website! Door een tabelloze structuur te gebruiken, kunnen ontwerpers gemakkelijk de hele structuur van de website wijzigen om er wijzigingen in aan te brengen. Het stelt ontwikkelaars ook in staat om alle pagina’s bij te werken door simpelweg één CSS-bestand aan te passen of bij te werken.

• Het is zeer economisch en budgetvriendelijk vergeleken met het ontwerpen van een website met tabellen.